Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Aetheflaed Discor12
Aetheflaed Face11

Πήγαινε κάτω
MACEDONIA GREEK
MACEDONIA GREEK
Forum Developer
Forum Developer
Posts : 50

Aetheflaed Empty Aetheflaed

26/11/2019, 17:40
Aetheflaed


Aetheflaed Aethef10

ΙστορικόΗ Έθελφλιντ (Æthelflæd, 870 - 12 Ιουνίου 918) κυβέρνησε τη Μερκία από το 911 μέχρι τον θάνατό της. Ήταν η μεγαλύτερη κόρη και παιδί του κορυφαίου Άγγλο-Σάξονα βασιλιά Αλφρέδου του Μέγα και της συζύγου του Ίαλσουιθ.

Γεννήθηκε την περίοδο που οι επιδρομές των Βίκινγκ στην Βρετανία έφτασαν στο μέγιστο σημείο τους. Το 878 το μεγαλύτερο τμήμα της Αγγλίας μαζί με την Ανατολική Αγγλία και την Νορθούμπρια βρισκόταν υπό τον έλεγχο των επιδρομέων, η Μερκία είχε μοιραστεί ανάμεσα στους Σάξονες και τους Βίκινγκ αλλά την ίδια χρονιά ο Αλφρέδος συνέτριψε τους Βίκινγκ στην μάχη του Έντινγκτον.

Αμέσως μετά το δυτικό τμήμα της Μερκίας πέρασε υπό τον έλεγχο του Έθελρεντ, λόρδου της Μερκίας ο οποίος δέχτηκε την ηγεμονία του Αλφρέδου, ο Αλφρέδος δέχτηκε τον τίτλο του "βασιλιά των Άγγλων" δηλαδή του βασιλιά των κατοίκων της Βρετανίας οι οποίοι δεν ήταν υπό τον έλεγχο των Βίκινγκ. Στα μέσα της δεκαετίας του 880 ο Αλφρέδος κατοχύρωσε την συμμαχία με τον Έθελρεντ με τον γάμο του με την κόρη του Έθελφλιντ.

Ο σύζυγος της Έθελρεντ ήταν πρωταγωνιστής στις νίκες που ακολούθησαν απέναντι στους Βίκινγκ μαζί με τον κουνιάδο του Εδουάρδο τον πρεσβύτερο στις αρχές της δεκαετίας του 890, οχύρωσαν το Γούστερ, έδωσαν μεγάλες δωρεές σε εκκλησίες της Μερκίας και έχτισαν νέο αβαείο στο Γκλόστερ.

Η υγεία του συζύγου της ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση την επόμενη δεκαετία με αποτέλεσμα η Έθελφλιντ να αναλάβει σε ολοκληρωτικό βαθμό την διακυβέρνηση της Μερκίας. Ο Εδουάρδος διαδέχτηκε τον πατέρα του σαν βασιλιάς των Αγγλοσαξόνων (899) και έστειλε έναν στρατό από δυνάμεις των Δυτικών Σαξόνων και της Μερκίας να κατακτήσουν το βόρειο Ντάνελαου (909).

Ο σύζυγος της Έθελρεντ πέθανε (911) και η Έθελφλιντ έγινε επίσημα βασίλισσα της Μερκίας, η άνοδος μιας γυναίκας στον θρόνο της Μερκίας περιγράφεται σύμφωνα με τον συγγραφέα Ίαν Ουόλκερ σαν "κορυφαίο γεγονός της πρώιμης μεσαιωνικής ιστορίας".

Ο Αλφρέδος ο Μέγας είχε κτίσει μια μεγάλη σειρά φρουρίων την οποία στις αρχές της δεκαετίας του 910 η Έθελφλιντ και ο αδελφός της Εδουάρδος αποφάσισαν να επεκτείνουν.

Η Έθελφλιντ οχύρωσε όλες τις πόλεις του βασιλείου της όπως το Μπρίντγκνορθ, το Τάμγουορθ, το Στάφορντ, το Γουόρικ, το Τσίρμπουρι και το Ράνκορν, έστειλε στρατό για να κυριεύσει το Ντέρμπι, το πρώτο απο τα προάστια της Ντάνελοου (917), η μεγάλη νίκη περιγράφεται απο τον Τιμ Κλάρκσον ως "κορυφαίος θρίαμβος".

Το Λέστερ υποτάχθηκε χωρίς μάχη (918), οι ευγενείς της Μερκίας αμέσως μετά της δήλωσαν την υποταγή της αλλά η Έθελφλιντ πέθανε πριν ο αδελφός της Εδουάρδος ολοκληρώσει την κατάκτηση της Μερκίας.

Base Power:
Rarity: Legendary
Nickname:
Sculpture:Δεξιότητες/Ταλέντα

     Leadership
          Peacekeeping
     Support

Δεξιότητες Προτεινόμενα Talents Tree


Aetheflaed 64862010

Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης